Jaka Bijol (25) bio je ključni stoper slovenske reprezentacije, koja je na Europskom prvenstvu eliminirana od Portugala u osmini finala nakon izvođenja penala.

Trener Matjaž Kek pružio mu je punu minutažu u utakmicama protiv Danske (1:1), Srbije (1:1), Engleske (0:0) i Portugala, čime je Bijol postigao 53 nastupa za reprezentaciju.

Nakon impresivnih nastupa, Bijol se priprema za značajan transfer u svojoj karijeri. Igrao je za Bravo, Rudar Velenje, moskovski CSKA i Hannover, a posljednje dvije godine nastupa za Udinese. Iako mu ugovor traje do 2027. godine, čini se da ga neće odraditi do kraja.

Talijanski mediji navode da su za njega zainteresirani Inter, Bologna, Atalanta i Stuttgart, klubovi koji će igrati Ligu prvaka u sezoni 2024./2025., kao i engleski prvoligaš Nottingham Forest.

Prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za procjenu vrijednosti nogometaša, Bijolova vrijednost iznosi 15 milijuna eura. SportItalia prenosi da će Udinese za svog braniča tražiti dva milijuna eura više od te sume.