Sarajevo je sinoć eliminisalo Aktobe iz Kazahstana u prvom pretkolu Konferencijske lige nakon boljeg izvođenja penala, što je prvi put da Sarajevo eliminiše nekog protivnika u ovom takmičenju iz ukupno tri pokušaja.

Ovom pobjedom, Sarajevo je postavilo rekord bh. fudbala, postavši prvi bh. tim koji je eliminisao 19 protivnika u evropskim takmičenjima. Do sada je taj rekord (18) dijelilo sa gradskim rivalom Željezničarom.

Sarajevo je do sada eliminisalo: Olympiacos iz kiparske Nikozije, Marsaxlokk sa Malte, Genk iz Belgije, Connah‘s Quay Nomads iz Velsa, Slaviju Sofiju iz Bugarske, Corvinul Hunedoaru iz Rumunije, Sigmu Olomouc iz Češke, Rangers iz Andore, Spartak Trnavu iz Slovačke, Helsingborg i Orebro iz Švedske, Hibernians sa Malte, Levski iz Bugarske, Libertas iz San Marina, Haugesund iz Norveške, Atromitos iz Grčke, armenski Urartu/Banants, crnogorsku Budućnost iz Podgorice, te kazahstanski Aktobe.

S druge strane, Željezničar je do sada eliminisao: Club Brugge iz Belgije, Bolognu iz Italije, St. Johnstone iz Škotske, Sliven iz Bugarske, Sion iz Švicarske, Universitatea Craiovu iz Rumunije, Dinamo Minsk iz Bjelorusije, Akranes sa Islanda, Lillestrøm iz Norveške, Anorthosis sa Kipra, Pennarossu iz San Marina, Sheriff iz Moldavije, Lovćen iz Crne Gore, Balzan sa Malte, Ferencvaros iz Mađarske, Zetu iz Crne Gore, Narva Trans iz Estonije, te još jednom bjeloruski Dinamo Minsk.