Nico Williams, krilo Athletic Bilbaa koje je impresioniralo svojim nastupima za španjolsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, mogao bi uskoro preći u Barcelonu. Katalonski klub želi dovesti 22-godišnjaka, ali zbog financijskih problema teško može konkurirati bogatijim klubovima na tržištu.

Navijači Barcelone su pokrenuli kampanju za prikupljanje novca kako bi pomogli klubu da otkupi Williamsov ugovor. Williams je bio standardni član prve postave Španjolske na poziciji lijevog krila, a na Europskom prvenstvu postigao je dva gola i zabilježio jednu asistenciju.

Williams ima klauzulu u ugovoru koja mu omogućuje raniji odlazak iz Athletica za 58 milijuna eura. Iako su Arsenal i Chelsea također zainteresirani, Williams bi radije ostao u Španjolskoj. Barcelona vidi priliku u tome i pokušava osigurati kredit za njegovo dovođenje. Nedavno je klub podigao kredit od 100 milijuna eura za pokrivanje troškova.

Williamsov ugovor traje do kraja sezone 2026./27., a Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna eura. Prošle sezone je odigrao 37 utakmica za Athletic, postigao osam golova i upisao 19 asistencija.

Ako Williams dođe u Barcelonu, očekuje se da će se pridružiti talentiranim mladim igračima u prvom sastavu pod vodstvom trenera Hansija Flicka. Momčad bi izgledala ovako: golman Marc-Andre ter Stegen, desni bek Jules Kounde, stoperi Pau Cubarsi i Andreas Christensen, lijevi bek Alejandro Balde, te vezni igrači Ilkay Gundogan, Pedri ili Gavi, i Fermin Lopez. U napadu bi Lamine Yamal bio na desnom krilu, Nico Williams na lijevom, a Robert Lewandowsk