Rade Krunić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine koji trenutno igra za turski Fenerbahče, tokom svoje dosadašnje karijere zaradio je značajnu sumu novca.

Dio tog novca odlučio je uložiti u razvoj pijace u Srbobranu u Srbiji.

Počela je izgradnja novog retail parka i modernog pijacnog prostora na mjestu stare glavne pijace, prema saopćenju općinske uprave.

Planira se otvaranje četiri prodavnice poznatih brendova i izgradnja pijace prema savremenim standardima, što će omogućiti zapošljavanje 40 radnika. Vrijednost ove investicije procjenjuje se na oko četiri miliona KM.

Projekt je planiran da bude završen do kraja tekuće godine, a prostor će biti opremljen behaton pločama, natkrivenim tezgama i dovoljno prostora za prodaju van tezgi.

Radivoj Debeljački, predsjednik Općine Srbobran, istakao je da će oko retail parka biti izgrađena saobraćajnica za lagan pristup, te da tržni centar i pijaca neće biti odvojeni ogradama.

Također je najavio restauraciju pravoslavnog krsta koji se nalazi na prostoru stare pijace, s blagoslovom Eparhije bačke i Crkvene općine Srbobran.

Krunić je svoju fudbalsku karijeru započeo u rodnoj Foči, a igrao je i za Donji Srem i Borac Čačak u Srbiji, te za Hellas Veronu, Empoli i Milan u Italiji prije nego što je prešao u Fenerbahče.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 33 utakmice i postigao četiri gola.