Ivan Rakitić, bez obzira na to koliko je zaradio tokom svoje impresivne karijere, napravio je rijedak potez u svijetu nogometa – odrekao se značajnog iznosa novca. Ovakva odluka je prava rijetkost među profesionalnim nogometašima, posebno onima koji su navikli na visoke zarade tokom svojih karijera.

Kao član Hajduka, Rakitić bi trebao zarađivati ukupno oko milijun eura. Hajduk će mu direktno isplatiti 600.000 eura, što znači da neće biti najplaćeniji igrač u klubu. Marko Livaja, na primjer, ima plaću od oko 1,2 milijuna eura, dok će i neki drugi igrači zarađivati više od Rakitića kroz svoje plaće.

Ostatak od 400.000 eura Rakitić bi trebao dobiti od dugogodišnjeg velikog sponzora Hajduka, kompanije Tommy. U tom kontekstu, Rakitić će vjerojatno služiti kao ambasador ili promotivno lice za ovog sponzora, što je još jedan pokazatelj njegove privrženosti klubu i zajednici.

Rakitić nije pristupio Hajduku zbog novca. Njegova odluka da se odrekne čak 10 milijuna eura pokazuje njegovu strast i želju da nosi bijeli dres. Ovaj potez je izuzetno značajan i pokazuje njegovu lojalnost i ljubav prema klubu.

Na društvenim mrežama, reakcije na Rakitićev povratak u Hajduk su bile veoma pozitivne. Njegovi bivši suigrači, poput Ivana Perišića, kao i navijači, izrazili su oduševljenje i podršku ovom potezu. Njegov povratak je izazvao uzbuđenje i donio dodatnu energiju klubu i navijačima.

Rakitić bi trebao stići na Poljud uskoro i očekuje se da će ubrzo zaigrati svoju prvu utakmicu za Hajduk. S obzirom na njegovu iskustvo i kvalitetu, njegov doprinos timu bit će od velike važnosti, a navijači s nestrpljenjem iščekuju njegov debi u bijelom dresu.