Nogometaši Sarajeva igrat će u 2. pretkolu Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave. Trener slovačke momčadi, Michal Gašparik, osvrnuo se na Sarajevo, kazavši da je očekivao pobjedu Kazahstanaca, ali da je Sarajevo zasluženo prošlo dalje.

Istaknuo je da ih čeka težak ambijent i da će utakmica u Sarajevu biti izazovna s obzirom na očekivanih 25 do 30 hiljada gledatelja. Gašparik smatra da su šanse za prolaz 50-50 te da je važno ostvariti dobar rezultat u prvoj utakmici.

Očekuje podršku svojih navijača u uzvratnoj utakmici kako bi osigurali prolazak dalje.

– Očekivao sam da Kazahstanci prođu, ali je na kraju Sarajevo uspjelo. Bio je drugačiji meč od prvog, Sarajevo je ovaj put bilo bolje i zasluženo je prošlo. Čeka nas veoma težak ambijent – tipični Balkan – rekao je Gašparik.

– Na utakmicu će doći između 25 i 30 hljada gledalaca i bit će ovo mnogi teži protivnik od onih koje smo ranije imali u pretkolima. Šanse su 50-50 i jako je važno što je revanš na našem terenu.

Moramo izboriti dobar rezultat u prvoj utakmici. Istovremeno, vjerujem da će naši navijači shvatiti važnost utakmice i doći na stadion, te nam tako pomoći da prođemo dalje – rekao je Gašparik.

Utakmica između Sarajeva i Spartaka igra se u četvrtak, a za nju je isprintano 30.000 ulaznica.