Iako je sezona završila prije mjesec dana, nova je već na pragu, pa nema odmora za izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza i njegove pomoćnike.

Legendarni kapiten debitirao je na klupi Zmajeva u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije. Naš tim je izgubio u oba susreta, ali su navijači vidjeli mnogo novih igrača, novu strast, želju i zalaganje, što je donijelo nekoliko velikih pojačanja.

Posebno se ističu Armin Gigović, Denis Huseinbašić, te braniči Nikola Katić i Stjepan Radeljić. Naš tim nema puno vremena za odmor, pa je popularni “Barba” zajedno s Emirom Spahićem i Ninoslavom Milenkovićem počeo sastavljati popis za nadolazeće utakmice.

Barbarez je objavio fotografiju na Instagramu, što sugerira da su već u pripremama za izazove u Ligi nacija. Naš tim se nalazi u elitnoj “A” skupini UEFA Lige nacija s Nizozemskom, Mađarskom i Njemačkom.

Prva utakmica za izabranike Sergeja Barbareza je 7. septembra protiv Nizozemske, a tri dana kasnije igraju protiv Mađarske.

Očekuju nas uzbudljive utakmice u Ligi nacija, a navijači se nadaju dobrim rezultatima. Unatoč porazima u prijateljskim utakmicama, tim je pokazao veliki potencijal. Nove akvizicije i energija koju su igrači pokazali daju nadu za bolju budućnost reprezentacije.