Nogometna reprezentacija Španjolske popela se na vrh Europe pobjedom nad Engleskom u finalu prvenstva Starog kontinenta (2:1), a utakmica je vrlo lako mogla ostati upamćena po katastrofalnom terorističkom napadu.

Španjolci su u sjajnom finalu u Berlinu porazili Englesku s 2:1, čime su ponovo postali prvaci Europe, a dosad je bilo nepoznato da je samo nekoliko sati ranije njemačka policija spriječila teroristički napad.

“Sun” ističe da su specijalne snage njemačke policije upale u stanove trojice sumnjivih osoba, koje su željele neposredno napasti fan zonu Engleza u berlinskom Breitscheidplatzu i tako ugroziti život nekoliko hiljada ljudi. Srećom, brzom akcijom su oni uhićeni, pa nikada nećemo saznati koliki kaos je njihova akcija mogla izazvati.

Te osobe su od ranije poznate policiji kao pristaše Islamske države i bile su pod nadzorom – istaknuo je glasnogovornik policije Berlina.

Inače, na istom mjestu na kojem je planiran napad na dan finala EURO-a, 2016. su džihadisti uletjeli kamionom na Božićni sajam i tom prilikom ubili 12 osoba, a ranili još 56.