Legendarni Ivan Rakitić jučer je dočekan s velikim oduševljenjem prilikom svoje prezentacije u Hajduku iz Splita. Navijači ‘Bilih’ su bili u ekstazi i vidjeli su u njemu ključnu figuru koja bi mogla donijeti titulu klubu. Međutim, ubrzo nakon spektakularnog predstavljanja, stigle su vijesti koje su razočarale sve prisutne.

Naime, Ivan Rakitić će morati pričekati neko vrijeme prije nego što zaigra za Hajduk. Iako će ekipa pod vodstvom Gennara Gattusa u četvrtak započeti takmičenje u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv HB Torshavna, Rakitić neće biti u sastavu za ovu utakmicu.

Prema trenutnim informacijama, Rakitić neće biti dostupan ni za uzvratni meč protiv predstavnika Farskih Ostrva, dok se očekuje da će biti spreman za nastupe tek sredinom augusta. Konkretno, to bi moglo biti nakon trećeg kola Hrvatske nogometne lige (HNL).

Rakitić, koji nije odigrao takmičarsku utakmicu više od dva mjeseca, još uvijek nije prošao kroz pripreme koje je nametnuo Gattuso i trenutno je fizički zaostao za svojim suigračima. Njegove godine također ne idu u prilog, čineći proces prilagodbe još težim.

Iz tog razloga, navijači Hajduka će morati biti strpljivi i pričekati da se Rakitić potpuno oporavi i uđe u formu. Iako je njegov dolazak u Hajduk izazvao veliki entuzijazam, jasno je da će biti potrebno vrijeme da se vrati u punu igračku formu.

Unatoč ovom početnom razočaranju, očekuje se da će Rakitić imati ključnu ulogu u timu kada se potpuno oporavi, a njegov povratak može značiti veliki iskorak za Hajduk u nadolazećim takmičenjima.