Ukrajinski tim Dnipro-1 neće nastupiti u drugom pretkolu Konferencijske lige, kako je prethodno najavljeno. Klub, koji je nastao nakon gašenja ekipe Dnipro, suočio se s velikim dugovima i problemima te se brzo našao u teškoj situaciji.

Iako su prošle sezone izborili plasman u Evropu, gotovo svi fudbaleri su odlučili napustiti klub. Zbog toga će Dnipro-1 istupiti iz domaćeg prvenstva i neće igrati ni Konferencijsku ligu.

U drugom pretkolu, Dnipro-1 je trebao igrati protiv Akademije Puskas iz Mađarske, ali do tih utakmica neće doći. Ukrajinski klub je predao oba susreta, a UEFA je potvrdila odluku da Mađari dobiju oba meča službenim rezultatom 3:0.

Ukrajinski mediji podsjećaju da je Dnipro-1 prije samo godinu dana prodao Artema Dovbika Gironi za osam miliona eura, čime je klub značajno popunio svoju kasu. Međutim, nije jasno kako je klub ubrzo nakon toga zapao u veliku finansijsku krizu.

Prema podacima s Transfermarkta, Dnipro-1 trenutno ima samo tri igrača u svojim redovima: golmana Yakiva Kinareykina, lijevog beka Ramika Gadzhyeva i ofanzivca Daniela Kivindu.