Hrvatska skijaška reprezentacija našla se u središtu skandala nakon pokušaja prevare uprave skijališta u švicarskom Zermattu.

Markus Hasler, izvršni direktor Zermatt Bergbahnena, izjavio je da su hrvatski profesionalni skijaši kršili pravila skijališta skijajući u zabranjenoj zoni zajedno s mladim sportistima.

Nakon što je Međunarodni skijaški savez (FIS) uklonio spust u Zermattu iz kalendara Svjetskog kupa, uprava skijališta zabranila je treninge profesionalnim skijašima.

Skijanje je dopušteno samo amaterima i mladim skijašima koji nisu sudjelovali u Svjetskom ili Europskom kupu, no Hrvati su ovog ljeta izgubili tu privilegiju zbog sramotnog pokušaja prevare operatera skijališta.

-Hrvati su dogovorili stazu za trening mladih sportista. Tokom inspekcije, međutim, otkrili smo da su među tim juniorima bili i sportisti koji su se već takmičili u Evropskom kupu i stoga imali profesionalni status, poručio je Hasler i dodao:

-Budući da su nas prevarili, odmah smo ih izbacili sa skijališta, a hrvatski juniori ovo ljeto više neće moći trenirati s nama, zaključio je izvršni direktor skijališta.