Novopostavljeni selektor U21 reprezentacije Vinko Marinović i generalni sekretar Adnan Džemidžić održali su jučer konferenciju na kojoj je Marinović službeno predstavljen.

Umjesto direktora nacionalnih selekcija Emira Spahića, koji se nije osjećao dobro nakon službenog putovanja, Marinović je istaknuo važnost kontinuiranog rada i novu četverogodišnju viziju za mladu reprezentaciju. Planira uskladiti stil igre s seniorskom reprezentacijom pod vođstvom selektora Sergeja Barbareza, uz naglasak na razvoj igrača za budućnost.

Danimir Milkanović bit će jedan od suradnika, dok će ostali biti imenovani u dogovoru s direktorom Spahićem. Marinović je u Borcu surađivao s mladim napadačem Davidom Vukovićem te će razmotriti njegovu uključenost u momčad.

“Radio sam u Borcu pa je došao mali Vuković koji je pokazao da ima kvalitet. Mladi igrači dobro igraju i igrom moraju zaslužiti poziv. Što se tiče Vukovića, vidjet ću oko poziva”, rekao je Marinović.

Vuković je nedavno odbio poziv u seniorsku reprezentaciju zbog medijskog pritiska nakon utakmice protiv Zrinjskog.

U septembru, U21 reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine s utakmicama protiv Austrije kod kuće i Francuske u gostima.