Dani Olmo sigurno neće nastaviti karijeru u Al Nassru. Iako se prije nekoliko dana pojavila ideja da se španjolski reprezentativac priključi timu u kojem igraju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović, sportski direktor RB Leipziga, Rouven Schröder, brzo je demantirao tu mogućnost.

Saudijski klub je bio zainteresiran za Olma, a njihov interes je dodatno rastao nakon što je 26-godišnji vezist, bivši igrač zagrebačkog Dinama, briljirao na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Španjolska osvojila zlato uz njegovih tri gola i dvije asistencije.

Prije toga se već nagađalo da će Olmo napustiti RB Leipzig, uz očekivanja da bi neko mogao aktivirati klauzulu u njegovom ugovoru za 60 milijuna eura. Iako klauzula još uvijek nije aktivirana, Olmo će još neko vrijeme biti dostupan po toj cijeni.

Međutim, odlazak u Saudijsku Arabiju je potpuno isključen. Interes su pokazali Manchester City, Manchester United, Bayern, Barcelona, Paris Saint-Germain, ali i Al Nassr. Schröder je jasno stavio do znanja: “Šansa da se to dogodi je 0 posto. Olmo neće ići u Saudijsku Arabiju.”

Olmo je vezan ugovorom za njemački klub do kraja lipnja 2027. godine. U 148 nastupa za Leipzig postigao je 29 golova i pružio 34 asistencije. Tokom svoje karijere u Dinamu, postao je reprezentativac Španjolske, sa 33 nastupa, 8 golova i 7 asistencija.