Košarkašice Srbije trijumfovale su nad Portorikom u dramatičnoj utakmici 1. kola olimpijskog turnira.

Konačan rezultat bio je 58:55 za Srbiju, ali utakmicu je obilježio fizički sukob košarkašica tokom meča. Srpkinje su skoro ispustile prednost od 19 poena u posljednjoj četvrtini. Ostale su bez postignutog poena sedam minuta, što je gotovo omogućilo senzacionalan preokret za Portorikanke.

Na poluvremenu je Srbija vodila 43:26 i činilo se da su na dobrom putu, budući da su jedne od favoritkinja za medalju u Parizu. U posljednju četvrtinu Srbija je ušla s prednošću od 19 poena, 55:36. Međutim, uslijedila je prava drama. Srpske košarkašice kao da su nestale s parketa, što su Portorikanke iskoristile i smanjile razliku na samo pet poena (55:50).

Srpkinje su sedam minuta bile bez poena, a crni niz prekinula je Stanković, pogodivši za 57:50 tri minute prije kraja. Portorikanke nisu odustajale, ali su u ključnim trenucima napravile nekoliko grešaka. Promašile su zicer, gubile loptu i omogućile Srpkinjama da s pet poena prednosti uđu u posljednju minutu (57:52).

Tada je došlo do fizičkog obračuna na parketu između Stanković i Hollingshed, nakon čega je Portoriko s linije slobodnih bacanja smanjio na 57:55, dok je Stanković promašila svoja bacanja. Srpkinje su potom promašile dva napada, a Portorikankama se ukazala šansa za izjednačenje. No, greške su ih koštale prilike da izbore produžetke, pa je Srbija ipak uspjela doći do pobjede.

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Dragana Stanković s 15 i Jovana Nogić s 14 poena, dok je kod Portorika Trinity San Antonio postigla 11 poena.