Komentator Eurosporta, Bob Ballard, suspendiran je s prijenosa Olimpijskih igara zbog seksističke primjedbe o australskim plivačicama.

Nakon što su osvojile zlato u štafeti 4x100m slobodnim stilom, australski tim – Emma McKeon, Shayna Jack, Mollie O‘Calloghan i Meg Harris – napustio je Paris Aquatic Centre. Ballard je tada izjavio: „Pa, žene upravo završavaju. Znate kakve su žene, motaju se okolo, šminkaju se.“

Ova izjava brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a Eurosport je odmah reagirao, uklonivši Ballarda iz etera. Televizijska kuća je izdala priopćenje u kojem se ispričavaju zbog komentara i obavještavaju da je Ballard uklonjen s liste komentatora.

Novinarka Lizzie Simmonds, koja je radila s Ballardom, opisala je komentar kao „nečuven“. Ballard se još nije javno očitovao o svojoj kontroverznoj izjavi koja je izazvala ogroman bijes na internetu.

Ovaj neprimjeren komentar u suprotnosti je s inicijativom pariških organizatora koji promoviraju „Igre ravnopravnosti“ i naglašavaju da žene čine 50 posto sudionika.

Ballard je dugogodišnji novinar s više od četiri desetljeća iskustva u medijima, specijaliziran za vodene sportove poput plivanja, ronjenja i vaterpola.