Spartak Trnava i Sarajevo će sutra odigrati revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.Prvi susret na stadionu Asim Ferhatović Hase završio je bez golova, 0:0, iako je Sarajevo imalo nekoliko sjajnih prilika da osigura pobjedu i uđe u revanš s povoljnijim rezultatom.

Sarajevo je u prvom meču igralo pred nevjerovatnom publikom koja je tokom cijelih 90 minuta pjesmom bodrila igrače. Atmosfera na najvećem bh. stadionu bila je izuzetna, što najbolje ilustrira najnovija objava slovačkog kluba.

Spartak Trnava je u svojoj najnovijoj Facebook objavi pozvao navijače da stvore vatrenu atmosferu na njihovom stadionu, kao odgovor na podršku koju su igrači Sarajeva dobili u prvom meču.

– Naši igrači su u Sarajevu doživjeli pakao pred 26.000 ljudi. Zato moramo i mi kreirati paklenu atmosferu kući i voditi naše momke do prolaska dalje. Vidimo se sutra na stadionu, naveli su iz Spartak Trnave.

Podsjetimo, ovoj utakmici će prisustvovati preko 500 navijača Sarajeva koji su već kupili sve ulaznice za sektor 16 (480 sjedećih mjesta), kao i nešto više od 80 ulaznica za sektore 15 i 17.