Kylian Mbappe (25) je ovog ljeta prešao iz Paris Saint Germaina u Real Madrid kao slobodan igrač, ali će i dalje biti prisutan u Francuskoj.

Prema pisanju Le Parisiena, Mbappe je postao većinski vlasnik francuskog kluba Caen, bivšeg prvoligaša koji se sada takmiči u drugoj ligi. Za kupovinu većinskog udjela u Caenu, Mbappe je platio nešto manje od 20 miliona eura, dok će manjinski vlasnik ostati Pierre-Antin Capton, s pravima vrijednim 5 miliona eura.

Interesantno je da je Mbappe kao dječak trebao postati član Caena, nakon što su prepoznali njegov potencijal da postane velika zvijezda. Njegova porodica smatrala je da bi Caen bio zdrav i siguran ambijent za Kyliana, ali je dogovor propao kada je Caen ispao iz Ligue 1 u sezoni 2011/12, kad je Mbappe imao 13 godina.

Ovim poslovnim potezom, dvadesetpetogodišnji Mbappe je postao najmlađi vlasnik nogometnog kluba u Evropi, preuzimajući tu “titulu” od Kyrila Louis-Dreyfusa, vlasnika engleskog Sunderlanda, koji ima 27 godina.

Mbappe se trenutno priprema s Real Madridom za novu sezonu i debitovat će za Kraljevski klub 14. augusta u Superkupu Evrope protiv Atalante u Varšavi.