Martin Demichelis završava svoje vođenje River Platea pobjedom protiv Sarmienta, a na kraju utakmice ispunjen je emocijama, s suzama u očima.

Iako se znalo da Demichelis neće ostati na klupi, ovaj ishod je bio emocionalan. Nakon godinu i pol, tijekom koje je vodio tim u 87 utakmica s 52 pobjede, 18 remija i 17 poraza, osvojivši prvenstvo Argentine, nacionalni kup i superkup, Demichelis i River Plate su se rastali zbog slabih rezultata.

River Plate je loše započeo sezonu s samo jednom pobjedom u pet utakmica, što je dovelo do odluke uprave kluba da napravi promjene.

Posljednja utakmica protiv Sarmienta bila je emotivna za Demichelisa, a pobjedu 1:0 osigurao je fantastičnim golom Franko Mastantuono, 16-godišnji talent koji je tek počeo igrati za prvi tim.

Kao glavni kandidat za nasljednika Demichelisa spominje se Marcelo Gallardo, koji se nedavno vratio iz Saudijske Arabije.

Gallardo je prvi izbor navijača koji su ga skandirali na utakmici. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Gallardo vratiti na poziciju i ponovno donijeti uspjeh River Plateu.