Bivši trener Leotara i Zrinjskog, a sadašnji šef stručnog štaba Boteva iz Plovdiva, Dušan Kerkez, izazvao je veliku pažnju svojim komentarom nakon utakmice protiv Lokomotive.

Na konferenciji za medije nakon remija Boteva i Lokomotive rezultatom 2:2, beogradski trener, koji je nekada igrao za reprezentaciju BiH, osvrnuo se na situaciju vezanu za djevojku jednog od svojih igrača.

“Kada smo igrali meč sa Panathinaikosom, djevojka jednog od mojih igrača je šetala psa i neko ju je iz restorana gađao paradajzom. Sramota je što se to desilo u Plovdivu. Zašto? Zato što je on napravio grešku tokom utakmice. To odbijam da prihvatim. Svjestan sam da je ta osoba vjerovatno bila veoma pijana, ali neki ljudi koji kritikuju bi morali da znaju šta se sve dešava.

Možda će neko drugi da gađa nekim tvrđim predmetom. To može svakome da se desi, mojoj ženi. Pravi navijači Boteva to ne bi radili, možda je on bio navijač nekog drugog tima, ne znam. I dalje ne mogu da vjerujem da tako nešto može da se desi u Plovdivu”, započeo je Kerkez.

Potom je dodao da će uvijek biti uz svoje izabranike, a onda izjavio da su “Srbi i Bugari seljaci”.

“Uvijek ću stati uz svoje igrače, pa ako zbog toga budem morao da idem, otići ću već danas. Takve stvari ne smiju da se dešavaju, da im gađate žene zbog nečega što se desilo na utakmici je neprihvatljivo. To može da se desi samo na Balkanu, u Bugarskoj i Srbiji. Samo u našim zemljama. Mi smo seljaci, svi! I Srbi i Bugari! Hoćemo u Evropu? Kako da idemo u Evropu?”, poručio je on.