Završena je uzvratna utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Europsku konferencijsku ligu između Spartaka i Sarajeva. U Trnavi su domaći fudbaleri i navijači slavili pobjedu rezultatom 3:0.

Sarajevo je u susret ušlo vrlo ofenzivno i s potpunom kontrolom igre, baš kao i u prvom susretu. Već u drugoj minuti Oliveira je pokušao uposliti Guliashvilija, no domaća obrana je bila na visini zadatka.

Pet minuta kasnije, Jović je s nekoliko metara pogodio igrača Spartaka na gol-liniji. U 14. minuti Duraković je šutirao nakon dodavanja Đorđevića, ali lopta se odbila od jednog domaćeg igrača. Iako su se očekivale bolje prilike za Sarajevo, Spartak je iznenada poveo u 15. minuti golom Duriša, piše Sport Centar.

Nakon toga, igra Sarajeva je opala, a domaći su u 20. minuti imali dvije odlične prilike, dok je Azango u 33. minuti pogodio stativu. U 41. minuti, Duriš je postigao svoj drugi gol i završio prvo poluvrijeme u korist Spartaka.

U drugom poluvremenu, Sarajevo je preuzelo inicijativu, no Spartak je uspješno čuvao prednost. Čataković je u 48. minuti promašio s distance, a Guliashvili je u 63. minuti također šutirao neprecizno, prenosi Sport Centar.

Duriš je u 68. minuti promašio iz blizine, dok su pokušaji Sarajeva u 71. i 78. minuti također bili neuspješni. U posljednjim minutama, Sarajevo je pokušavalo stvoriti prilike, no obrana Spartaka je bila čvrsta.

U 88. minuti Guliashvili je promašio, a u posljednjoj minuti regularnog dijela, Spartak je obranio šut Čatakovića. Na kraju, u četvrtoj minuti nadoknade, Karhan je postigao gol za 3:0 i potvrdio pobjedu Spartaka.

Sarajevo je time završilo svoj europski put za ovu sezonu i sada se vraća domaćim natjecanjima.