Sarajevo je večeras eliminisano iz Evrope. Bordo tim je poražen od Spartaka rezultatom 0:3 u revanš utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Nakon susreta, na press-konferenciji je govorio trener bordo tima Zoran Zekić.

– Čestitao bih Spartaku na prolazu. Ne znam da li je danas preovladalo iskustvo, ali mogu žaliti za prvom utakmicom i večerašnjih prvih 10 minuta. Nažalost, iz naše dvije prilike nismo zabili gol, a onda smo 40 minuta nestali sa terena. Moram biti hladne glave. Pokazali smo mentalitet koji želim izbaciti iz naših glava, bili smo prespori, premalo agresivni. Nismo napadali nosače lopte. Trebao nam je gol da nas digne, a oni su ga zabili iz situacije za koju bih volio da ta lopta ode što dalje od gola, iz bezopasnog centaršuta. To je diglo Spartak u nebesa. Nisam nimalo zadovoljan predstavom. Navijači nisu dobili ono po što su došli, na kraju su nam dali poruku koja nas treba voditi, a poruka je da moramo biti puno ozbiljniji i skoncentrisaniji, započeo je Zekić, prenosi Sport1.ba.

Trener Sarajeva smatra da je glavni problem bio u pristupu i energiji.

– Ekipa koja želi igrati na ozbiljnijem nivou ne smije sebi dozvoliti da bude toliko neskoncentrisana u finišu. Kada izgubiš 3:0, možemo pričati o puno toga. Nije bilo nikakvog iznenađenja, znali smo apsolutno sve, ali utakmica se odvije kako se odvije. Na kraju, rutinska pobjeda. Nije stvar u sastavu i taktici, već pristupu i energiji. Danas smo im dali previše prostora. Previše smo se uvukli, a onda su nam se uvukli i bekovi unutra.

Kompletnu izjavu Zekića čitajte na portalu Sport1.ba.