Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini počinje ovog vikenda, a otvaranje će obilježiti duel između GOŠK-a i bijeljinskog Radnika.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službene sudije za prvo kolo. Najbolji bh. sudija Irfan Peljto ima čast da otvori sezonu, dok će Sabrija Topalović biti upamćen kao prvi VAR sudija, a Nihad Ljajić kao AVAR. Pomoćnici na ovom meču bit će Arnel Novalić i Dženan Milić, dok će četvrti sudija biti Darko Gedžić.

Derbi kola igra se na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Široki Brijeg. Glavni sudija će biti Luka Bilbija iz Prijedora, uz asistente Sretena Udovičića i Senada Ibrišimegovića, dok će četvrti sudija biti Dragan Todić. VAR sudija će biti Ermin Sivac, a AVAR sudija Amer Macić.

Utakmicu između Sarajeva i Slobode sudiće Antoni Bandić. Pomoćnici će biti Davor Beljo i Marko Zelenika, dok će četvrti sudija biti Ernis Džemidžić iz Goražda. VAR sudija će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega, a AVAR sudija Boris Dujmović iz Mostara.

Miloš Gigović će suditi duel između Posušja i Igmana, uz pomoćnike Aleksandra Smiljanića i Stefana Tešanovića. Četvrti sudija biće Nemanja Aleksić iz Banjaluke. VAR sudija će biti Mirza Kazlagić iz Cazina, a AVAR Dražen Marić iz Bijeljine.

Admir Musić iz Sarajeva sudiće utakmicu Zrinjskog i Sloge u ponedjeljak. Njegovi pomoćnici biće Amir Kadić i Enes Đozić, dok će četvrti sudija biti Amin Efendić. VAR sudija će biti Aleksandar Njegomirović, a AVAR Damir Lazić iz Brčkog.

Utakmica između Borca i Veleža je odložena.