Zrinjski je blizu dovođenja značajnog pojačanja iz zagrebačkog Dinama, lijevog beka Petra Bočkaja, koji bi napokon mogao pronaći sredinu gdje će imati značajniju minutažu. Poznato je da ljevonogi igrač nije u prvom planu trenera Sergeja Jakirovića, zbog čega već neko vrijeme traži novi klub.

Bočkaj je bio blizu prelaska u turski Gaziantep, s kojim je praktično sve bilo dogovoreno. Međutim, neposredno prije odlaska u Tursku, povrijedio je metatarzalnu kost na treningu, što je prekinulo dogovor.

Sada se pojavila informacija s Germanijaka da bi Bočkaj mogao otići na posudbu u Zrinjski iz Mostara, gdje bi sigurno dobio željenu minutažu i pripremio se za novi izlazni transfer iz Dinama.

Podsjetimo, prošle sezone igrao je za kiparski Pafos. Prema Transfermarktu, njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1,5 miliona eura, što bi ga, u slučaju transfera u Zrinjski, učinilo najskupljim igračem u domaćem prvenstvu. Inače, Dinamo je prije dvije godine platio Osijeku za Bočkajove usluge čak 2,7 miliona eura.