Trener Sarajeva, Zoran Zekić, najavio je početak nove sezone WWin lige Bosne i Hercegovine, u kojoj njegova ekipa ima zakazan meč protiv Slobode.U prvom kolu nove sezone WWin lige, fudbaleri Sarajeva će se suočiti s ekipom Slobode na stadionu “Asim Ferhatović – Hase”. Zekić naglašava da njegova ekipa treba da pokaže odgovarajući nivo igre i energiju koja je u skladu s renomeom Sarajeva.

– Nažalost, htjeli smo još trajati u Evropi, a nakon ove utakmice je sve jasno. Evropa je bonus, a prvenstvo ono od čega se živi. Kreće jedna maratonska trka, meni posebice zanimljiva jer je jedan novi šampionat za mene. Nadam se da ću se što prije snaći i što prije pohvatati konce. Dolazi nam Sloboda sa velikim motivom, povratnik u Premijer ligu. Svjesni smo svi nekih zamki poslije tih evropskih utakmica i motiva protivnika. Moramo biti pravi i sa pravom energijom, onako kako dolikuje ekipi Sarajeva, rekao je Zoran Zekić uoči utakmice.

Nije imao mnogo prostora da analizira Slobodu zbog dosta promjena u ekipi, pa onda i promjene trenera u finišu priprema.

– Jako mali broj uzoraka da bi mogli izanalizirati ekipu Slobode, bilo je dosta promjena, promijenio se i trener u zadnjih desetak dana. Imamo očekivanja kako bi Sloboda trebalo izgledati, ali nakon svega nemamo puno vremena, moramo se skoncentrirati na sebe, izaći sa jasnom idejom, velikom energijom i uz potporu naših navijača savladati prepreku da bi nam bilo lakše u nastavku prvenstva.

O zdravstvenom biltenu u svojoj ekipi kaže

-Mustafić i Đuričković neće određeno vrijeme biti sa nama. Ima umora kod ostatka ekipe, ali manje-više sve je ok. Trebamo se dići poslije pada – dodao je Zekić.