Toni Kroos (34) iznenadio je nogometni svijet u svibnju objavom da se povlači nakon Eura, iako je prošle sezone bio ključni igrač Real Madrida u osvajanju La Lige i Lige prvaka.

Kroos je igrao kao da je desetak godina mlađi i imao je potencijal da na terenu još dugo bude uspješan, ali je odlučio otići na vrhuncu karijere.

Kao ikona Bayerna, Njemačke i Reala, osvojio je tri njemačka prvenstva i kupa te Ligu prvaka s Bayernom, dok je s Realom uzeo četiri La Lige i Lige prvaka.

U razgovoru za El Larguero, Kroos je objasnio da je odlazak u mirovinu razmišljao mjesecima, ali je shvatio da će mu sljedeća sezona biti teža za igru. Nakon što je donio odluku, nije bilo povratka jer teško mijenja odluke. U svibnju je rekao da on i Luka Modrić (39) različito gledaju na završetak karijere – on želi otići na vrhuncu, dok Modrić planira igrati dalje. Kroos je istaknuo da će Real Madrid uvijek biti uspješan, bez obzira na to tko igra.

On također planira otvoriti akademiju u Madridu i pokrenuti natjecanje u Njemačkoj, slično Kings Leagueu. Želi provoditi više vremena s obitelji.

U intervjuu je spomenuo da se ne bi mogao složiti s Modrićem koji želi igrati do kraja, dok je Kroos preferirao povlačenje u najboljoj formi.

Usporedio je Modrića s Cristianom Ronaldom, rekavši da su obojica ovisnici o uspjehu i da su odabrali uživati u nogometu duže nego što većina igrača to čini.