Nevjerojatni Šveđanin Armand Duplantis sinoć je u Parizu po deveti put u karijeri postavio svjetski rekord u skoku s motkom, čime je osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi.

Duplantis je preskočio visinu od 6,25 metara, čime je ponovo nadmašio svoj vlastiti rekord, iako ima samo 24 godine. Osim spektakularnog skoka, Duplantis je publiku oduševio imitiranjem Yusufa Dikeca, turskog sportaša koji je postao senzacija na ovim igrama.

Dikec je osvojio srebro u pucanju iz vazdušnog pištolja na deset metara, zajedno sa Ševalom Tarhan, iako su izgubili od Srbije u finalu.

Dikec je stekao simpatije zbog svog neobičnog stava tijekom pucanja, držeći jednu ruku u džepu i koristeći samo čepiće za uši.

Duplantis je, nakon svog skoka, oponašao taj stav, što su društvene mreže brzo prenijele. Američki skakač Sam Kendricks osvojio je srebro s rezultatom 5,95 metara, dok je brončanu medalju osvojio Emmanouil Karalis s visinom od 5,90 metara.

Prvi svjetski rekord Duplantis je postavio u veljači 2020. godine, kada je preskočio 6,17 metara, i od tada je svaki put poboljšavao rekord za jedan centimetar.