Bio je jedno od posljednjih velikih pojačanja Sir Aleksa, osvojio je posljednju titulu Manchester Uniteda prije 12 godina, Europsku ligu i brojne domaće kupove, a dolaskom Ten Haga izgubio je mjesto u timu. Napustio je “Old Trafford”, nije branio posljednjih godinu dana, trenirao je samostalno, bez kluba.

Pominjale su se razne opcije, ali se pričalo da su njegovi financijski zahtjevi preveliki.

Na kraju, De Gea kreće u vjerojatno posljednje poglavlje karijere iz Italije.

Dogovorio je suradnju s Fiorentinom, Španjolac će potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan tek oko milijun eura, a ako bude zadovoljio, slijedi produžetak za još dva milijuna, prenose Sportske.net.

“Ljubičasti” su se osigurali, iako je riječ o velikom imenu europskog nogometa, nitko nije siguran što može očekivati od Španjolca nakon duge pauze. Prvi golman prošle sezone bio je veteran Teračano, ali novi trener Rafaele Paladino traži veće ime, iskusnijeg golmana za velike utakmice. Teračano će najvjerojatnije otići, a uz De Geu će rasti mladi Tomazo Martinelli koji je branio za sve mlađe selekcije Italije.

Fiorentina je također dovela Keana iz Juventusa, stigao je hrvatski stoper Pongračić iz Lećea, kao i još jedan defenzivac, Argentinac Valentini iz Boke. Cilj je pronaći zamjenu za našeg Milenkovića, a do kraja prijelaznog roka mogao bi otići i Niko Gonzales koga žele Atalanta i Juventus, pišu Sportske.net.

Paladino je zainteresiran za Gudmunssona iz Đenove, a sljedeće pojačanje je gotovo sigurno mladi Marokanac Amir Richardson. Fudbaler Remsa upravo je s reprezentacijom osvojio olimpijsku broncu, u narednim danima će potpisati ugovor s Fiorentinom, a odšteta je 10 milijuna eura.

Toskanci na početku gostuju na “Tardiniju” protiv povratnika Parme.