Nico Williams se vratio u Athletic Bilbao nakon odmora koji je uslijedio nakon osvajanja Eura sa Španijom. Sada je spreman da započne predsezonske pripreme sa baskijskim timom. U isto vrijeme, poslao je poruku navijačima Athletica koja jasno sugerira njegove namjere za budućnost, usprkos spekulacijama o mogućem prelasku u Barselonu.

“Zdravo, navijači! Već sam se vratio i veoma sam uzbuđen zbog ove sezone. Vamos Athletic!”, bila je Nicoova poruka navijačima Bilbaa, što je, čini se, najjasniji znak do sada da je Williams odlučio da ostane u Athleticu još barem jednu sezonu.

Neko vrijeme se činilo da će Nico Williams uskoro preći u Barcelonu, no situacija se promijenila u posljednjim sedmicama. Williams je počeo sumnjati u sposobnost Barce da realizuje transfer, kao i izrazio želju da nastavi igrati s bratom Iñakijem u Bilbau.

Trener Athletica, Ernesto Valverde, prošle sedmice je s velikim samopouzdanjem izjavio da će Nico ostati u klubu, a sada izgleda da je igrač potvrdio Valverdeovu procjenu. Izvještaji iz Katalonije navode da Barça nije potpuno odustala od dogovora i da su uvjerili Williamsa da će ga moći registrovati, ostavljajući mogućnost za povratak u pregovore ako se Nico predomisli.

Međutim, kako vrijeme prolazi i kako Barcelona planira da Dani Olmo bude njihov glavni transfer ovog ljeta, čini se da se Nico ipak neće pridružiti Blaugrani.