Švicarski napadač bosanskohercegovačkog podrijetla Aldin Turkeš potpisao je ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Turkeš je danas posjetio prostorije kluba, obavio službeno fotografiranje i uskoro će biti službeno predstavljen kao novi napadač Sarajeva.

Kako je Klix.ba ranije izvijestio, Turkeš je stigao iz Winterthura, gdje je prošle sezone u švicarskoj Superligi postigao 9 golova na 31 utakmici.

Zbog važećeg ugovora s Winterthurom, bit će isplaćena određena naknada za transfer. Rođen je u Zugu prije 28 godina i cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Švicarskoj.

Počeo je u omladinskim selekcijama Luzerna i Zuricha, a nastupao je i za Vaduza, Rapperswil-Jone, Lausanne-Sport i Winterthur.

U Bosni i Hercegovini je poznat po mogućim nastupima za reprezentaciju, a 2020. godine bio je pozvan od strane selektora Dušana Bajevića, ali je morao odustati zbog pozitivnog testa na koronavirus. Dolazak Turkeša na Koševo mogao bi značiti transfer jednog od trenutnih napadača, Hamze Čatakovića ili Renana Oliveire.