Reprezentativac Njemačke, Deniz Undav, postao je novo pojačanje Stuttgarta. Nakon što je prošle sezone briljirao u dresu ovog bundesligaša, Stuttgart je odlučio otkupiti njegov ugovor od Brightona.

Iako su raniji izvještaji sugerirali da Brighton ne želi prodati Undava za ponuđenu cijenu, došlo je do preokreta i engleski klub je prihvatio ponudu od 25 miliona eura uz dodatnih 5 miliona u bonusima. Ovo je najskuplji transfer u povijesti Stuttgarta.

Undav je potpisao trogodišnji ugovor. Tokom prošle sezone, njegov značaj za ekipu postao je očit nakon povrede Serhoua Guirassyja, drugog najefikasnijeg igrača Bundeslige. Kada se Guirassy vratio, trener Sebastian Hoeneß odlučio ih je upariti, što je dovelo do uspjeha ekipe.

Guirassy je prošle sezone postigao 28 golova u Bundesligi, a Undav je dodao 18, čime su zajedno značajno doprinijeli plasmanu Stuttgarta u grupnu fazu Lige prvaka, prvi put nakon 17 godina. Stuttgart je također doveo napadača Ermedina Demirovića iz Augsburga, što će povećati konkurenciju u napadu.