Mikayil Faye (20) ponovo je blizu (privremenog) odlaska iz Barcelone. Fabrizio Romano ekskluzivno otkriva da je Rennes službeno ponudio 10 milijuna eura uz dodatnih oko 25 posto od sljedećeg transfera.

Barcelona zahtijeva da se u ugovoru uključi klauzula koja im omogućuje otkup Fayea, jer ga želi prodati samo pod uvjetom da zadrži kontrolu nad njim. Faye ima zainteresirane klubove i utrka za njegov potpis je počela.

Prije godinu dana, Faye je iz Kustošije prešao u Barcelonu za 1,5 milijuna eura, što je bio senzacionalan transfer. Postao je poznat kao “Čudo iz Kustošije” zbog svog uspona iz kluba s dna hrvatske lige do velikana poput Barcelone.

U prošloj sezoni postigao je četiri gola u 33 utakmice za drugu momčad. Iako je bio na klupi prve momčadi pod vodstvom Xavija, nije uspio zaigrati u seniorskim utakmicama.

Barcelona ga ne planira prodati jer vjeruje da može poboljšati svoju financijsku situaciju prodajom. Međutim, dolaskom novog trenera Hansija Flicka, Faye je označen kao neprocjenjiv i nije na prodaju.

Flick je bio ugodno iznenađen njegovim radom i odlučio je spriječiti njegov odlazak u Porto.

Sada je Faye blizu uključivanja u prvu ekipu Barcelone nakon odličnih nastupa za rezervnu momčad i uspješne pripreme.