Hajdukovi nogometaši sutra s početkom u 18:30 sati igraju utakmicu drugog kola HNL-a protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Bijeli su u novo prvenstvo ušli s 2-1 pobjedom protiv Slaven Belupa na Poljudu te se trenutno nalaze na četvrtom mjestu iza Šibenika, Dinama i Rijeke. Uoči dvoboja s Lokomotivom, Hajdukov trener Gennaro Gattuso održao je presicu za novinare.

Talijan je prokomentiurao utakmicu protiv Ružomberoka.

“U utakmici smo učinili sve što smo mogli. To je bila jedna dobra utakmica. Obje utakmice u Europi nisu bile lagane jer lagani protivnici više ne postoje. Bilo je vrlo dobrih stvari u igri, ali treba popraviti igru u zadnjih 25 metara. Trebamo dignuti efikasnost u završnici. Imamo dvojicu novih igrača, mi smo organizirani i kompaktni”, izjavio je Gattuso.

Dotakao se sutrašnjeg gostovanja u Zagrebu
Gattuso se dotakao sutrašnjeg gostovanja u Zagrebu.

“Igrat će oni koji zaslužuju, neću ništa više otkriti. Lokomotiva je vrlo opasna u kontra napadima i to će biti vrlo teška utakmica. Moramo ući s našim mentaliteom u dvoboj. Kranjčevićeva je vrlo loš teren i loša svlačionica, ali nema alibija jer moramo biti pravi kako bismo sutra pobijedili”, kazao je Hajdukov strateg.

Talijan zna da neće biti lagano protiv Lokomotive.

“Analizirali smo ih, jako teška momčad je pred nama. Igraju visoki presing, a znamo što trebamo napraviti. Činjenica je da u hrvatskom prvenstvu svi žele pobijediti Hajduk. Važnija je mentalna snaga od fizičke”, rekao je talijanski stručnjak.

Gattuso je sve oprostio Sahitiju.

“Ja moram reći da se trudio, stajao je blizu igrača. Dogodilo se što se dogodilo, ali ja sam sada zadovoljan njegovom igrom”, bio je kratak Talijan.

Otkrio je tko su vođe u ekipi.

Za mene su svi igrači jednako važni. Imam više lidera u ekipi, a to su Uremović, Krovinović, Perišić, Rakitić i Livaja. Nitko nije uteg. Veliki kompliment svim igračima na trudu. Svi igrači su pišali krv.

Od Perišića očekuje još više

“Melnjak je nejvjerojatan igrač, pravi ratnik. Od Perišića svi očekujemo puno više, ali trudi se maksimalno”

Dotakao se uzvrata protiv Slovaka.

“Na Farskim Otocima imali smo momčad koja voli imati loptu, a Ružomberok je više okomita momčad. Ja sam u klubu od 7:30 i odmah idem analizirati protivnika. To su sati i sati rada. Prvo ćemo odigrati utakmicu protiv Lokomotive i onda ćemo analizirati slovačku momčad.”

Za kraj je Gattuso otkrio kako u klubu paze na stanje svih igrača.

“Oporavak igrača je najbitniji. Mi pazimo o stanju svakog igrača. Posebno bih naglasio Trajkovskog, njega bih posebno pohvalio jer nije igrao više od mjesec dana. Slijedimo samo logiku. Nadam se da će se uskoro priključiti Diallo. Krovinović može igrati na poziciji desetke. Što više igrača to sam ja sretniji”, zaključio je Gattuso.

Izvor: Telegram.hr