Srbija je stigla do olimpijskog zlata, a oglasili su se Milorad Dodik, Draško Stanivuković, Nenad Stevandić, Željka Cvijanović…

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas je savladala selekciju Hrvatske rezultatom 13:11 u finalu olimpijskog turnira. Delfini su tako stigli do svog trećeg uzastopnog zlata na Olimpijskim igrama, prenosi Sport1.ba.

Ovom pobjedom veoma su zadovoljni i srpski političari iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih svakako je bio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, koji je napisao:

– Sa velikim ponosom i radošću našim “Delfinima”, selektoru i stručnom štabu upućujem iskrene čestitke povodom osvajanja najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama. Vašom brilijantnom igrom, nesalomljivošću i jedinstvom još jednom ste potvrdili kvalitet srpskog vaterpola na svjetskom nivou i nastavili sa trofejnom tradicijom. Hvala vam što ste ovim zlatom obasjali svoju zemlju i narod, što i nas iz Republike Srpske čini veoma ponosnim. Uvjeren sam da će ova generacija vaterpolista i u vremenu koje je pred nama donijeti još mnogo pobjeda i trofeja, objavio je Dodik.

Oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Naši delfini su doplivali do trećeg uzastopnog zlata! Vaš uspjeh je više od sportskog trijumfa – on je simbol nacionalnog ponosa i istrajnosti. Srbija je uvijek jaka tamo gdje su srce i timski duh, a vi ste to danas dokazali! Banja Luka je uz vas!, stoji u Stanivukovićevoj objavi.

Nenad Stevandić, prvi čovjek Skupštine Republike Srpske, poručio je da je lijepo biti Srbin.

– Lijepo je biti Srbin. Nole je pokazao zlatni put. Mikec i Arunović su ga upucali, USA nam se na koš. sudije provukli. Njemačka pometena sa parketa, Ameri i Hrvati sa bazena. Čestitke našim šampionskim srpskim Delfinima, uz izvinjenje za početne sumnje. Boljih na svijetu nema. Čeka vas balkon, poručuje Stevandić.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je navela:

– Čestitke srpskim delfinima na osvojenoj zlatnoj medalji u Parizu! Kao pravi šampioni, bili ste najbolji onda kada je najviše trebalo i zasluženo se okitili najsjajnijim odličjem! Ovo je treća uzastopna zlatna medalja za naše vaterpoliste na Olimpijskim igrama i najbolja potvrda da je Srbija u ovom sportu svjetska velesila. Još jednom, svaka čast i hvala vam za sve momente radosti koje ste priredili svojoj zemlji, nama u Republici Srpskoj, kao i svim Srbima, ma gdje živjeli, napisala je Cvijanović.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić je bio najkraći:

Zlatni momci! Vi ste ponos srpskog naroda, napisao je Nešić, uz emotikon srbijanske zastave.

Sport1.ba