Menadžer Mančester Sitija, Pep Guardiola, potvrdio je da Jack Grealish nije nastupio u pobjedi protiv Mančester Junajteda u Community Shieldu zbog povrede.

Grealish, koji je izostavljen iz engleske reprezentacije za Euro 2024, sada se suočava s izazovom da bude spreman za početak Premier lige. Guardiola je izrazio zabrinutost zbog toga hoće li Grealish propustiti početak sezone.

Grealish nije igrao u pobjedi Sitija protiv Mančester Junajteda, iako je Bernardo Silva postigao izjednačujući gol, a Manuel Akanji odlučujući pogodak. Guardiola je istaknuo da bi Grealish mogao biti veliki gubitak jer je mogao iskoristiti cijelu pripremnu sezonu za povratak forme.

Nakon što je Engleska izgubila u finalu Eura 2024, Grealish će morati čekati novu priliku. Guardiola je rekao da se nada da će Grealish biti spreman za utakmicu protiv Ipswich Towna 24. augusta i da ne žele riskirati s njegovim nastupom protiv Mančester Junajteda.

Na lijevoj krilnoj poziciji trenutno se natječu Džeremy Doku i Savinjo, dok je Guardiola zadovoljan izvedbom novog Brazilca. Savinjo je došao iz Troyesa i bio je impresivan na posudbi u Gironi prošle sezone.

Guardiola je pohvalio Savinja kao brzog igrača koji može igrati s obje strane terena, dok su ostali igrači specijalizirani za određene strane. Smatra da je Savinjo dobar transfer za klub i da su mladi igrači ključni za budućnost.

Mančester Siti će započeti sezonu Premier lige protiv Čelzija u nedjelju.