Željko Sopić više nije trener Rijeke. Odlazak Sopića došao je nakon samo pet utakmica u sezoni – dvije u domaćem prvenstvu i tri u europskim natjecanjima – u kojima je njegova momčad bila neporažena.

U SuperSport HNL-u, Rijeka je u prvom kolu sezonu započela uvjerljivom pobjedom protiv Lokomotive rezultatom 4:0, dok su u drugom kolu remizirali s Varaždinom.

U kvalifikacijama za Europsku ligu, Rijeka je prošla rumunjski Corvinul, a u prvoj utakmici trećeg pretkola protiv švedskog Elfsborga zabilježila je remi s 1:1.

Na mjesto novog trenera prve momčadi imenovan je Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeke i dosadašnji pomoćni trener, koji će po prvi put preuzeti samostalni trenerski angažman.

Klub je u priopćenju objavljenom na službenoj web stranici izrazio zahvalnost Željku Sopiću za sve što je učinio za klub te mu zaželio puno sreće u daljnjoj trenerskoj karijeri.

Željko Sopić (50) došao je u Rijeku početkom prošle sezone nakon što je Sergej Jakirović napustio klub. S njegovim dolaskom, Rijeka je bila vrlo uspješna te je provela dio prošle sezone na prvom mjestu ljestvice SuperSport HNL-a, ali je sezonu završila na drugom mjestu, iza Dinama i ispred Hajduka. Ukupno je Sopić vodio Rijeku u 45 utakmica u svim natjecanjima.

Ovo je bio Sopićev drugi angažman u SuperSport HNL-u. Prije toga, uspješno je vodio Goricu, koju je spasio od ispadanja u pretprošloj sezoni.

Poznat je po svojim osebujnim izjavama i ponekad se znao sukobiti s novinarima.