Jan Oliveras danas bi trebao potpisati ugovor s Dinamom. Lijevi bek iz Rome, koji je nedavno napunio 20 godina, prvo će obaviti liječnički pregled, a potom će postati novi igrač hrvatskog prvaka. Dinamo će ga posuditi do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora za nešto više od milion eura.

Ovaj potez označava završetak duge priče o dolasku mladog Španjolca iz Rome, koja ga je tijekom ovog prijelaznog roka željela prodati na Bliski istok. Romi su nudili tri miliona eura za Oliverasa, uz godišnju plaću od oko milion eura za igrača, no Oliveras je odlučio ostati pri svojoj odluci i otići u Dinamo.

Oliveras se ranije dogovorio s Dinamom, koji mu je ponudio plaću od 150.000 eura mjesečno, što je igrač prihvatio iako su mu s Bliskog istoka nudili znatno više. Nije želio prekršiti prethodni dogovor, pa je odabrao Dinamo.

Veliku ulogu u ovom transferu imali su poznati menadžer Pini Zahavi i europski prvak Dani Olmo, koji je navodno osobno kontaktirao Oliverasa i preporučio mu dolazak u Dinamo. Zahavi, koji je u dobrim odnosima s Velimirom Zajecom, pomogao je u realizaciji transfera.

Zajec i Zahavi su se susreli u ožujku u Solunu na utakmici PAOK-a i Dinama, nakon što se dugo nisu vidjeli, a Zajec je zamolio Zahavija za pomoć u ovom slučaju.

Zahavi je iskoristio svoj utjecaj da osigura da Roma dopusti Oliverasu da ode na posudbu u Dinamo, čime je transfer praktički završen. Sergej Jakirović će sada imati dodatnu opciju na lijevom beku, osobito nakon što je Mauro Perković ozlijeđen i neće igrati oko dva mjeseca.

Oliveras je svoju karijeru započeo u akademiji Espanyola, a kao 12-godišnjak prešao je u Barcelonu. Iako nije igrao za Barcinu drugu momčad, skupio je 75 nastupa za Rominu mladu momčad, postigao je jedan gol i upisao 13 asistencija. U Romu je stigao 2020. godine iz Barcelone za 130.000 eura.