Emin Hasić novi je Osijekov igrač. Bivši stoper Värnama iz Švedske te član mlade švedske reprezentacije jučer je potpisao trogodišnji ugovor s hrvatskim prvoligašem.

Osijekov trener Federico Coppitelli je Hasića trenirao u mladoj Lecceovoj momčadi.

“Veoma mi je drago što sam ovdje i naravno da jedva čekam treninge i utakmice”, kazao je 21-godišnji branič i prokomentirao svoj dosadašnji nogometni put. “Rođen sam u Švedskoj, u Häckenu sam bio do 18. godine kada sam prešao u Lecce da bih zatim pristupio Värnameu u kojem sam proveo godinu dana”, rekao je Hasić.

Mladi švedski reprezentativac i potencijalni reprezentativac BiH svjestan je da Osijek nije najbolje ušao u sezonu.

“Nije nam ove sezone baš najbolje krenulo, ali smo sezonu ranije bili peti, da bismo kasnije ostali bez nekih važnih igrača. Fizički sam maksimalno spreman, dolazim iz punog treninga, a najčešće sam igrao na lijevom stoperu”, izjavio je mladi nogometaš za Osijekovu stranicu.

“Bio sam na utakmici s Dinamom. Stadion je prelijep, atmosfera je baš bila jako dobra i rado bih i ja igrao u takvom ambijentu. Momčad je mlada i potentna, vidim da je to sada identitet ovoga kluba, što mi se sviđa. Prvo se želim izboriti za mjesto u momčadi, snaći se što bolje u klubu i gradu i da općenito budem zadovoljan. Moje je trenirati, što prije ući u formu i ispuniti trenerove zahtjeve. Radio sam godinu dana s Coppitellijem i iskustva su mi jako dobra jer smo tada osvojili talijansku Primaveru. Bilo bi jako lijepo da i u Osijeku nešto posebno napravimo”, rekao je za kraj novi Osijekov igrač.

Emin Hasić još uvijek može nastupati za Bosnu i Hercegovinu, jer još nije napunio 22 godine.