Ante Rebić neće se pridružiti Hajduku, iako je bio u pregovorima s klubom. Nakon što je Bešiktaš raskinuo njegov ugovor, Rebić trenira u Splitu i iskazao je želju da igra za Hajduk. Međutim, prema informacijama Dalmatinskog portala, sporazum s Hajdukom se neće realizirati.

U posljednjih desetak dana pojavile su se informacije da se vodi pregovor između Rebića i Hajduka, te da bi transfer mogao biti realiziran. S obzirom na to da je Rebić slobodan igrač, bez odštetnih zahtjeva, činilo se da je transfer na dohvat ruke. Ipak, taj plan na kraju neće biti realiziran.

Odlazak Ivana Perišića, koji igra na istoj poziciji, stvorio je potrebu za dovođenjem lijevog krila u Hajduk, no Rebić očigledno nije ta opcija. Dok je trenirao blizu Poljuda, na Parku mladeži, Rebić je većinu svoje karijere proveo u inozemstvu, nakon što ga je RNK Split prodao Fiorentini za 4.5 milijuna eura 2013. godine. Od tada je igrao za Fiorentinu, Leipzig, Veronu, Eintracht, Milan i Bešiktaš.

Rebić je odigrao 42 utakmice za hrvatsku reprezentaciju i doprinio osvojenom srebru na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Međutim, Zlatko Dalić ga je isključio iz reprezentacije nakon što je kritikovao izbornika na društvenim mrežama nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu 2021. godine.