Ivan Perišić, 35-godišnji fudbaler, napušta Hajduk samo pola godine nakon povratka, a odluka je rezultat konflikta s trenerom Gennarom Gattusom. Gattuso je otkrio da mu je Perišić već tri sedmice ranije izrazio želju za odlaskom, što je izazvalo nezadovoljstvo navijača.

Suočavajući se s prijetnjama i uvredama, Perišić je odlučio otići. Njegov ugovor s Hajdukom sadržavao je klauzulu koja mu je omogućila da napusti klub za 200 hiljada eura u periodu od 29. augusta do 5. septembra.

Vijest o njegovom iznenadnom odlasku izazvala je veliku pažnju, ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu fudbala. Perišić, koji je igrao za klubove poput Borussije, Intera, Bayerna i Tottenhama te osvajao trofeje s njima, ujedno je bio jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije u posljednjih deset godina.

Njegov povratak na tržište izazvao je interes, uključujući glasine da ga želi Barcelona. Navodno je trener Hans-Dieter Flick, koji je s Perišićem uspješno surađivao u Bayernu 2020. godine kada su osvojili Ligu prvaka, Bundesligu i Kup, zainteresiran za njegovo dovođenje.

Na to su ogorčeno reagirale stotine navijača Barcelone na profilu Barca Universal, koji na X-u okuplja preko milijun barcelonista. Ovo su neki od njihovih odgovora i komentara na post s pitanjem “Debata: Ivan Perišić (35) u Barceloni, da ili ne?”:

“Apsolutno ne. Umjesto da privlačimo mlade, atraktivne igrače, postajemo utočište za stare.”

“Nikako. Ako već ne možemo dovesti Nica Williamsa ili Kingsleya Comana, zašto ne pokušamo s Federicom Chiesom, kojeg se može kupiti ispod cijene? Umjesto toga, raspravljamo o potrošenom Perišiću.”

“Perišić u napadu s jednako prastarim Lewandowskim? Grozno, pa nismo klub iz saudijske lige ili MLS-a!”

“Stvarno smo nisko pali kada gomilamo igrače koji su davno prošli vrhunac.”

“Zar se stvarno pretvaramo u starački dom i destinaciju za potrošene igrače?”

“Nikako! Osim toga, kako je Perišić na kraju karijere bolji od Fatija, Ferrana, Raphinhe ili Danija Rodrigueza?”