Večeras u 21 sat Hajduk igra uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv slovačkog Ružomberoka na Poljudu. Prva utakmica završila je bez golova (0:0). Ružomberok je nedavno pobijedio Trenčin s 1:0, dok je Hajduk remizirao s Lokomotivom (1:1) i došao do utakmice bez Ivana Perišića.

Iako su Slovaci pokazali da mogu biti opasni, Hajduk je na papiru bolja momčad. Trener Ružomberoka, Ondrej Smetana, istaknuo je da će Hajduk morati biti agresivniji u napadu kako bi stvorio prilike.

Joško Jeličić kritizirao je napadačku igru Hajduka u emisiji Studio HNL, a njegov video s analizom privukao je više od 120 tisuća pregleda na društvenim mrežama.

“Pogledajmo četiri igrača zadnje linije Hajduka, ja ovo nisam vidio ni u malom nogometu. Njih četvorica stoje na vrhu šesnaesterca, Raketa i Krovinović okrenuti leđima… Gledajmo Mudražiju, Smakaja i Fetaija na Pukštasu – što ovdje mogu igrači Hajduka, nego ispucati ili izgubiti loptu? Takvih situacija je u prvom poluvremenu bilo desetak. Lokomotiva stoji visoko, poslije Mudražija stalno uz Čopa maltretira stopere i ulazi između linija”, istaknuo je Jeličić u analizi pa se dotaknuo onog dijela koji Hajduk danas čeka, trenutka kad bi Hajduk trebao izaći visoko i pritiskati protivnika tražeći gol:

“Ne znam zašto Hajduk ne može izaći ovako visoko. Ja znam da njihovi stoperi ne vole baš previše dubine iza leđa, ali nedopustivo je da Lokomotiva protiv najskuplje momčadi u povijesti Hajduka izgleda 45 minuta kao Real Madrid. Bez obzira na uvjete, bez obzira na teren, bez obzira na kvalitetu nogometa. To je za Hajduk jednostavno nedopustivo.”