Navijačka grupa Fukare Tuzla 1987 prestaje egzistirati pod tim imenom, prenijelo je nekoliko medija u Bosni Hercegovini.

“Organizovana navijačka grupa koja prati tuzlansku Slobodu, osnovana 1987. godine, ubuduće će djelovati pod nazivom Salt City Boys, prenosi Sport Centar.

Navijačka grupa Fukare neće biti ugašena, ali rad Udruženja navijača će biti zamrznut do daljnjeg.

Većinu navijača Slobode, kao i pripadnike navijačke subkulture u Bosni i Hercegovini i regionu, iznenadila je ovakva odluka Fukara, a pravi razlozi za istu nisu poznati široj javnosti.

Ono što je sigurno jeste da će Slobodi biti potrebna velika podrška navijača u sezoni koju je otvorila s dva poraza (od Sarajeva i Posušja).”, navodili su mediji jutros.

Stigao je brzo demant:

[DEMANT I SAOPŠTENJE ZA JAVNOST]

Po ko zna koji put naša grupa trpi medijsku torturu i prolazi kroz laži te smo i ovog puta dužni odbaciti gnusne laži koje se provlače po medijima širom BiH.

Naime, navijačka skupina Fukare Tuzla 1987 je osnovana i ne može biti ugašena niti zamrznuta kao što navode. Ekipa koja vodi trenutno tribinu je sastavljena od Salt City Boys i ta grupa je jezgro tribine. S toga molimo medije da ne šire laži dezinformacije nego da se obrate na pravu adresu za tačne informacije vezane za grupu.

Druga stvar je ta što je ovo samo još jedan pokušaj nemoći uprave da se skrene sa loših rezultata i talova koje prave u saradnji sa menadžerima koji faktički vode klub. Ovim naručenim textovima pokušavaju razjediniti navijače te otjerati i ovo malo simpatizera sto je ostalo na stadionu Tušanj.

Takozvana UPRAVO, takozvani PREDSJEDNIČE, lošim potezima i plaćanjem objava sitnim portalčićima nećeš moći da razjediniš ovo što se gradi. A tebi poručujemo odlazi što prije dok naše strpljenje nije izmaklo kontroli !

UPRAVA NAPOLJE !!