Fenerbahce je obnovio interesovanje za vezistu Manchester Cityja Matea Kovačića na zahtjev menadžera Josea Mourinha.

Ovaj 30-godišnjak se sprema da krene u svoju drugu sezonu na stadionu Etihad, a Manchester City počinje odbranu titule u Premijer ligi protiv Kovačićevog bivšeg kluba ovog vikenda, kada ekipa Pepa Guardiole gostuje na Stamford Bridgeu i igra protiv Chelseaja.

Hrvatski reprezentativac je prošle sezone nastupio 47 puta za Manchester City, nakon što je prošlog ljeta zamijenio zapadni London za istočni Manchester u ugovoru vrijednom 25 miliona funti.

Kovačić je osvojio Premijer ligu, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo tokom svoje prve sezone sa Manchester Cityjem, a također je započeo subotnju pobjedu u Community Shieldu nad Manchester Unitedom na stadionu Wembley.

Bivši veznjak Real Madrida doveden je u vezu s mogućim odlaskom iz Manchester Cityja ovog ljeta, međutim, uprkos tome što se Guardiola bori s mogućim nedostatkom opcija za sredinu uoči početka nove sezone.

Sport Witness prenosi tvrdnje iz Turske, gdje je Jose Mourinho navodno lično zatražio da Fenerbahče ponudi ugovor 30-godišnjaku prije isteka prelaznog roka.

Tako Sabah navodi da će predstavnici Fenerbahčea otputovati u Manchester gdje će sjesti za stol sa Cityjem uz nadu da će uvjeriti hrvatskog veznjaka.