Hajduk je eliminiran iz trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu nakon što je na Poljudu izgubio 0:1 od slovačkog Ružomberoka, čime su završili svoj europski put ove sezone.

To je težak udarac za klub, s obzirom na financijske planove koji su se oslanjali na ulazak u grupnu fazu ovog natjecanja. Klub je ove godine očekivao zaradu od devet miliona eura putem transfera, a sada se suočava s velikim financijskim izazovima.

Unatoč eliminaciji, Hajduk je zaradio 900.000 eura od kvalifikacija, ali to nije ni približno dovoljno da pokrije troškove. Za zatvaranje proračuna, potrebno je prodati igrače u vrijednosti od barem 12 miliona eura, pri čemu se najviše očekuje od prodaje mladog talenta Rokasa Pukštasa.

Također, klub se suočava s dilemom zadržavanja ili prodaje perspektivnog Nika Sigura, dok se razmatraju mogućnosti za smanjenje troškova kroz prodaju ili otpuštanje drugih igrača.

Situacija je dodatno komplicirana jer su Dinamo i ostali konkurenti u ligi znatno jači, što otežava Hajduku borbu za naslov prvaka.

Uprava kluba sada mora donijeti ključne odluke koje će odrediti budući smjer kluba, uključujući moguće prodaje glavnih igrača poput Livaje ili Krovinovića.

Nadolazeći prijelazni rok bit će presudan za financijsku stabilnost i sportske ambicije kluba.