Treće kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine počinje danas, a na rasporedu su dvije utakmice: Posušje protiv Sloge Meridian i Željezničar protiv Igmana.

Posušje je jedini tim, uz Sarajevo, koji je u prva dva kola ostvario dvije pobjede i danas će nastojati održati dobar učinak protiv Sloge. S druge strane, ekipa iz Doboja je do sada odigrala samo jedan susret, u kojem su izgubili od Sarajeva na domaćem terenu, pa će danas pokušati osvajanje prvih bodova.

Željezničar je ostvario polovičan uspjeh u prva dva kola, iako je u obje utakmice bio dominantan. Nakon poraza od Širokog Brijega na Grbavici, uslijedio je značajan trijumf protiv Veleža u gostima, što je vratilo optimizam među Plave.

“Igman izuzetno respektujem, u svojim redovima imaju dosta dobrih pojedinaca. Vodi ih trener kojeg iznimno cijenim, gospodin Musemić. U pripremnom dijelu su pobijedili nas ovdje s 3:1. Maksimalno sam fokusiran na svoju ekipu. U dobrom smo ritmu. Momci dosta dobro rade. Dobro ozračje, pozitivna atmosfera. Želimo tako nastaviti. Imamo malih problema s igračkim kadrom, nekoliko igrača nam je dobilo virozu”, poručio je trener Željezničara Denis Ćorić u najavi utakmice.

U subotu, duel između Željezničara i Igmana bit će zanimljiv jer sastav Željezničara, koji se suočava s virozom, pokušava da poboljša svoje šanse. Ipak, Ćorić ostaje optimističan: “Očekujem da osvojimo tri boda.”

Igman je preskočio drugo kolo, dok su u prvom poraženi od Posušja, te će večeras na Grbavici nastojati osvojiti prve bodove u sezoni.

Obje utakmice bit će prenošene na kanalima Arene Sport:
Parovi: Posušje – Sloga / 17:30
Željezničar – Igman / 21:00