Barcelona otvara novu sezonu španske La Lige danas gostovanjem kod Valencije, a ovaj susret će ujedno biti i prva službena utakmica pod vodstvom novog trenera, Hansija Flicka, koji je ovog ljeta preuzeo vođenje katalonskog kluba.

“Veoma se radujem prvoj utakmici. Valencia je snažan protivnik i sigurno nas čeka težak meč. Nadam se da ćemo odmah pokazati da smo ove sezone spremni igrati kvalitetan fudbal”, izjavio je Flick pred početak susreta.

Jedno od najistaknutijih pojačanja Barcelone ovog ljeta bio je Dani Olmo, koji je stigao iz RB Leipziga za 55 miliona eura. Međutim, Olmo neće biti u mogućnosti da nastupi u ovom meču.

“Olmo još uvijek nije fizički potpuno spreman. Imao je dugo ljeto i kasnije se priključio pripremama. Polako ga uvodimo u treninge, ali neće biti dio ekipe za utakmicu protiv Valencije. Želimo da njegov povratak bude postepen i bez rizika od povreda”, objasnio je Flick.

Prošla sezona završila je s Barcelonom na drugom mjestu, uz deset bodova zaostatka za Real Madridom. Iako Real ove godine izgleda još jače, u Barceloni se nadaju da, uz novog trenera i određena pojačanja, mogu ozbiljno konkurisati za naslov prvaka.