Fudbaleri Liverpoola su u prvom kolu Premijer lige pobijedili Ipswich Town sa 2:0 kao gosti. Tim koji vodi Holanđanin Arne Slot postigao je pobjedu nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

U prvom dijelu utakmice na stadionu “Portman Road” nije bilo mnogo uzbuđenja. Domaći tim je bio nešto aktivniji i imao nekoliko prilika, od kojih je jedna bila posebno izgledna: u 41. minutu, nakon dobrog centaršuta Hutchinsona, Tuanzebe je glavom šutirao malo iznad gola Liverpoola.

Najbolja prilika za Liverpool u prvom poluvremenu bila je šut Alexandera-Arnolda u 45. minuti, koji je otišao preko gola Ipswicha.

Također, u 39. minuti je bilo sporne situacije kada je Wes Burns igrao rukom, ali sudija Robinson nije dao drugi žuti karton, iako je Liverpool bio oštećen jer je Burns svjesno zaustavio loptu rukom nakon duela sa Jotom.

Liverpool je bolje otvorio drugo poluvrijeme i sve više preuzimao inicijativu. Diogo Jota je u 59. minuti promašio dobru priliku, ali je ubrzo zatim Liverpool poveo. Trent Alexander-Arnold je poslao loptu Mohamedu Salahu, koji je asistirao Joti za prvi gol.

Mo Salah je potom, nakon duplog pasa s Dominikom Szoboszlaiem, postigao drugi gol i osigurao pobjedu Liverpoola. Ovaj gol bio je njegov deveti na otvaranju ligaške sezone, što je rekord. Liverpool je tako i 12. sezonu zaredom započeo Premijer ligu bez poraza.