Nova sezona Serie A započela je ovog vikenda, a prelazni rok traje do 30. avgusta, što omogućava dodatna pojačanja za najveće talijanske klubove.

Zlatan Ibrahimović, koji je nakon završetka igračke karijere postao savjetnik u Milanu, igra ključnu ulogu u donošenju odluka o transferima.

Milan je već osnažio svoju ekipu dovođenjem Strahinje Pavlovića, Álvara Morate, Emersona Royala i Youssoufa Fofana, ali Ibrahimović ističe da se ovime posao ne završava.

“Tražili smo veznog igrača koji će održavati balans u ekipi. Fofana je kompletan fudbaler, sposoban probiti linije protivnika i postizati golove. Pregovori su bili dugi, ali najvažnije je da je sada s nama. Doveli smo okosnicu tima, i stvarno nam se sviđa njegov profil. Sada je na treneru da izvuče najbolje iz njega”, rekao je Ibrahimović.

Također, naglasio je da prelazni rok za Milan još nije završen.

“Trenutno smo na šestom od sedam dana u stvaranju novog Milana. Prelazni rok će završiti kada ja to kažem. Ova četiri igrača koja smo doveli bili su prioriteti i prije dolaska trenera Fonsece“, zaključio je Ibrahimović.