Općinsko vijeće Centar održalo je svoju 12. vanrednu sjednicu, gdje je ključna tema bila rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović Hase.

Vijeće je donijelo Odluku o prihvatu poklona urbanističkog projekta prostorne cjeline stadiona, kojeg je ponudilo Udruženje FK Sarajevo.

Općina Centar, kao vlasnik stadiona, već godinama ulaže sredstva kako bi stadion ispunio kriterije UEFA i FIFA IV kategorije. Načelnik Općine, Srđan Mandić, izjavio je da će prva faza rekonstrukcije, koja obuhvaća istočnu tribinu, VIP salone i parking, koštati 13,5 miliona KM bez PDV-a.

Nakon usvajanja ove odluke, slijedi izdavanje urbanističke saglasnosti, čime će Općina aplicirati za dodatna sredstva kod viših razina vlasti.

Grad Sarajevo preuzet će odgovornost za izradu glavnog projekta prve faze rekonstrukcije. Po završetku projekta i osiguravanju potrebnih financija, Općina će pokrenuti postupak izbora izvođača radova. FK Sarajevo, kao korisnik stadiona, osigurao je urbanistički projekt koji predviđa djelomičnu rekonstrukciju stadiona kako bi zadovoljio UEFA-ine standarde.

Usvojenom odlukom, načelnik je ovlašten da sa Gradom Sarajevo zaključi sporazum o financiranju i izradi glavnog projekta.

Kroz ovu rekonstrukciju, stadion će dobiti moderan izgled i poboljšane uvjete na svim tribinama.