Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić, iako je sa svojim Sheffield Unitedom ispao iz Premier lige, možda neće napustiti najjaču nogometnu ligu svijeta.

Iako je sezonu započeo igrajući za Sheffield u Championshipu, prijelazni rok još traje i postoji realna mogućnost da promijeni klub.

Dvije ponude iz Premier lige već su stigle na Ahmedhodžićevu adresu, što sugerira da su klubovi ozbiljno zainteresirani za njega. Prvo se spominjao interes novopromoviranog Ipswich Towna, no sada se u borbu za Ahmedhodžića uključio i Wolverhampton.

Ovaj renomirani klub traži zamjenu za Maxa Kilmana, koji je prešao u West Ham, a trener Gary O'Neil vidi Ahmedhodžića kao idealno pojačanje za odbranu.

Ahmedhodžić je na vrhu Wolverhamptonove liste želja za stopersku poziciju. Engleski mediji izvještavaju da će uskoro biti poslana službena ponuda za bh. nogometaša.

Chris Wilder, trener Sheffield Uniteda, priznao je da se klub već priprema za eventualni odlazak Ahmedhodžića i njegovog suigrača Olivera Arblastera, te da su osigurali sredstva za dovođenje zamjena ukoliko dođe do njihovih transfera.