Baš kad pomislimo da situacija u Barceloni ne može postati haotičnija, katalonski mediji ponovo iznenade. Dan nakon što je odjeknula vijest da Barcelona tjera Ilkaya Gündoğana da ode bez odštete i da se odrekne plaće kako bi mogli registrirati Danija Olma do vikenda, pojavila se informacija da je Rafael Leão velika želja Joana Laporte.

Novinar Fernando Polo, koji se inače smatra pouzdanim izvorom, otkriva da je predsjednik Barcelone označio napadača Milana kao novu prvu želju do kraja prijelaznog roka, nakon što je propao transfer Nica Williamsa.

Ipak, problem je što je Portugalac preskup, ali navodno Barcelona priprema ponudu od 90 miliona eura. Postoji i opcija da Barcelona i Milan zamijene igrače, jer su navodno “Rossoneri” zainteresirani za određene igrače iz Xavijevog tima.

Prema ovom izvoru, Leão bi rado prešao u Barcelonu, ali neće stvarati probleme u Milanu i motiviran je i ako ostane. Također, Laporta se oslanja na svog prijatelja Jorgea Mendesa koji bi trebao biti glavni posrednik u pregovorima.

Naravno, problem je što je Leão procijenjen na 90-100 miliona eura, ima ugovor do 2028. godine i klub poput Milana ne bi smio dopustiti da ostane bez glavnog igrača u završnici prijelaznog roka.

Nije poznato tko bi mogao biti uključen u potencijalnu zamjenu kako bi Milan snizio cijenu, ali se zna da Barcelona ne računa na Ansu Fatija, Vitora Roquea, Clementa Lengleta, Mikayela Fayeja, pa čak ni Ferrana Torresa, no zasad teško uspijeva realizirati odgovarajuće izlazne transfere.

Kao što je poznato, Barsin glavni problem nije novac za odštetu, već nemogućnost da registrira igrače s njihovim plaćama. Barcelona već godinama ima taj problem, ne može poslovati 1:1, iako je Laporta mjesecima unazad uvjeravao da će to biti riješeno do ljeta. Ali, 10 dana prije kraja prijelaznog roka, situacija je i dalje ista.

Zbog toga Barcelona pokušava riješiti se najplaćenijih igrača poput Gündoğana, a vjerovali ili ne, i Lengleta. Ako oslobode dio budžeta za plaće, tada bi Barcelona mogla realizirati čak i transfer Rafaela Leãa.

Međutim, sve ovo izgleda kao još jedna dimna bomba kako bi se navijačima skrenula pažnja s još jednog sramotnog poteza uprave i načina na koji se ponašaju prema Ilkayu Gündoğanu.